En episk etikett för ett ikoniskt hårdrocksband!

Brands For Fans är ett ledande svenskt bolag inom marknadsföring och försäljning av alkoholhaltiga drycker skapade av och med artister. När det var dags för Motörhead att lansera sin rom kontaktade därför Brands For Fans oss på Skanem. En mörk dominikansk premiumrom med loggan av ett legendarisk hårdrocksband – det kräver sin etikett. 

”Viktigast var att få rätt kvalité och finish. Eftersom vi sett vad de gjort tidigare, med hög service och fina produkter, så var det enkelt att välja just Skanem” Säger de själva om valet av etikettleverantör. 

Den rätta etiketten till det rätta varumärket 

Tillsammans gick vi igenom en process för att hitta rätt känsla och uttryck i etiketten, så att det fungerade ihop med Motörheads image och varumärke. Skanem presenterade olika förslag på stil, kvalité och finish, och valet föll till slut på en etikett med en snygg guldfoliering och en speciellt framtagen effekt för att få fram en antik, matt bakgrund.  

”Vi fick bra tips om vad och hur man kan göra genom hela processen. Det blev väldigt bra.” 

Etiketten som bidrog till slutsåld produkt 

Releasen av Motörheads Premium Dark Rum blev en succé och redan efter en månad hade målet för ett helt års försäljningsvolym uppnåtts!  

”Vi får många spontana kommentarer om etiketten, hur snygg och bra den är. Rommen i sig har just nu sålt i nästan 100.000 exemplar!” 

Vi på Skanem är mycket stolta över samarbetet med Brands For Fans och värdesätter mycket den gemensamma synen på att inte lämna något åt slumpen! 

”För oss är det a och o att vi har en personlig kontakt och en dedikerad person som kan guida oss i våra val. Det hade inte funkat för oss att ha det på något annat sätt. Helena är väldigt proffsig och snabb!” 

Kontakta Helena om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa till i er designprocess.