Sachets: Den flexibla förpackningen

Source Foodproduction är ett företag som erbjuder legotillverkning och produktutveckling av olika livsmedel. Hos dem är Sachets en viktig del av deras produktportfölj, som de förpackar både flytande och torra produkter i. Sachets är en flexibel förpackning som lätt går att anpassa till volymen eller mängden produkt som ska rymmas i påsen. Det är en bra förpackningslösning på så vis att mängden förpackningsmaterial per försäljningsenhet kan hållas nere.  

Hela förpackningskedjan i en och samma design 

”Eftersom vi är en relativt liten köpare så ska helst inte leverantören vara allt för stor, vi vill känna att vi är en prioriterad kund. De är duktiga i hela kedjan från Repro till leverans av färdigt påsmaterial och leveranstiderna får inte vara för långa.” Säger Source Foodproduction om varför de väljer Skanem som leverantör. 

Vidare berättar de 

” I det segment där volymerna inte är så stora, där designbyte görs ofta eller där volymen är uppdelad på många varianter är Skanem ett bra alternativ eftersom investeringskostnaden i form av klichéer och repro inte är så höga.” 

Skräddarsydd för livsmedel 

Utseendet och trycket på påsen är viktigt för att göra produkten säljbar. Men den primära egenskapen för Sachets är att skydda produkten och där går barriäregenskaperna och materialvalen att skräddarsy till ditt behov. 

” Det är viktigt (för oss) att leverantören är van och certifierad för hantering av material som kommer i kontakt med livsmedel.” 

Blir ni också nyfikna på vad Sachets kan göra för era produkter? Läs mer här, eller ta kontakt, så kan vi berätta allt ni vill veta, och säkerligen lite till!