Etiketter som tål allt och lite till

Scanlube är ett företag i Göteborg som producerar och levererar ett brett sortiment av smörjmedel. Hög produktkvalité och rena produkter är ett signum för Scanlube, vilket även kräver en etikett som passar in i företagets höga krav. Som för de allra flesta produkter inom den kemiska sektorn, gäller högt ställda krav på både förpackning och etikett. De ska tåla variabla förhållanden, så som fuktighet, varierande temperaturer, och andra hårda miljöer.  

”För oss är det särskilt viktigt att etiketterna är ljusäkta och vädertåliga” säger Scanlube om vilka förutsättningar en etikett ska klara av hos dem. 

Etikett och Kemi i ren harmoni 

Det är också mycket viktigt att etiketten kan rymma en stor mängd konsumentinformation, något alla kemiska produkter är skyldiga att tillhandahålla konsumenten. Typen av förpackning är också utmanande för applicering av etiketten i många sammanhang, om den inte är rätt utvecklad. 

Hos Scanlube är produktionshastigheten hög, och alla aspekter som bidrar till effektivare processer på alla plan är därför otroligt viktiga. Det är viktigt för dem med en etikettleverantör som kan guida dem till bra och fungerande etiketter. 

”Det är viktigt med en leverantör som kan leda oss till ett effektivare användande av etiketter, bland annat genom att ta fram billigare material som kan användas utan att kvalitén försämras.” 

När allt hänger på etiketten 

Etiketter är en komplex produkt, som ska skräddarsys till varje enskild produkt och dens förpackning. Att välja en etikettleverantör som inte bara har kompetensen att vägleda fram till den perfekta etiketten, men som även är hjälpsam och lösningsorienterad, kan vara avgörande i många sammanhang. Man vill ju inte riskera att stå där utan etiketter! 

”När vi fortfarande hade vår gamla leverantör så stod vi utan etiketter och dom kunde inte leverera. Då hoppade Skanem in och såg till att vi hade nya etiketter hos oss inom loppet av några dagar. Detta räddade vår produktion och vi förstod att Skanem är en toppenleverantör med högt kundfokus.” 

Vill ni också ha etiketter till era kemiska produkter, är ni välkommen att kontakta oss på Skanem. Vi ser fram emot att få lära känna era speciella förutsättningar!